Actuem pel barri que volem

Actuem pel barri que volemEns resulta decebedor quan un grup de veïnes del barri es pregunten els costos d’un equipament públic com el Mas Guinardó i, després de fer mans i mànigues, no l’acabin aconseguint. No seria fantàstic poder saber en tot moment com es gasta el diner públic?

Quan aquestes veïnes s’assabenten que alguns serveis cobren quota pel seu ús, es pregunten aleshores quant costa aquest ús. No resultaria lògic, havent finançat aquest equipament amb els nostres diners, poder saber quanta gent l’ha fet servir, quants diners s’han ingressat i a on han anat a parar?

Ens xoca sentir veïnes amb projectes interessants que no s’acaben de dur a terme per complicacions administratives, impediments burocràtics o injustes quotes d’ús exclusiu. Les persones que paguem aquests equipaments, no podem obrir, agilitzar i facilitar-ne el seu ús?

També sobta que algunes iniciatives s’hagin de veure limitades a determinats horaris i espais quan hi ha equipaments infrautilitzats gran part del dia. Sobta haver de “demanar” l’ús de recursos que tècnicament són nostres. No seria més pràctic que totes les veïnes col·laboressin directament en el repartiment dels espais, dels horaris i dels recursos?

Ens entristeix tenir coneixement de les condicions laborals i salarials d’algunes treballadores del Mas Guinardó, i no tenir cap manera d’ajudar-les. No seria possible tenir veu i vot en una qüestió tan transcendental com la precarietat laboral generada en un equipament públic?

Podem imaginar-nos equipaments públics amb números clars i transparents? Són possibles espais oberts, relacionals i participatius, on totes les persones que l’utilitzem tinguem el mateix pes a l’hora de prendre decisions? Podem imaginar-nos uns equipaments públics que respectin i apliquin les nostres inquietuds de justícia social?

No només ens ho imaginem, sabem que és possible.

A #GuinardóVolEspais hem apostat per l’espai com a veritable eina de transformació social. L’espai en el seu sentit més ampli: espai relacional per fer comunitat, espai de pensament crític per debatre i reflexionar, espai físic per crear i actuar.

Perquè estem convençuts que la Gestió Comunitària de l’espai públic és l’eina indispensable per recuperar i construir el barri i el món que volem.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *