Òrgans de Gestió del Casal Mas Guinardó

Òrgans de GestióEl proper 30 de novembre se celebrarà al Casal Mas Guinardó l’anomenada Comissió de Seguiment, un dels òrgans de gestió del casal. És una mena de trobada que es fa dues vegades l’any on s’apleguen totes les entitats adscrites al Casal per rebre comptes de la gestió i escollir els membres de la Comissió Gestora.

Això de rebre comptes ja hem pogut comprovar en anteriors Comissions de Seguiment que no satisfà uns requeriments mínims de transparència. La informació que es presenta és minsa, no inclou apartat econòmic, i només correspon a la gestió del 70%, ja que el 30% que gestiona l’APV roman totalment opaca.

Sembla que ja hi ha un compromís per millorar aquesta manca de transparència, i esperem que així sigui; ho veurem el proper dia 30 de novembre. Però l’elecció dels membres de la Comissió Gestora és la qüestió que presenta més serioses mancances de funcionament democràtic.

La Comissió Gestora és l’òrgan que es reuneix mensualment i que pren les decisions de gestió al Casal. Està composta de la Direcció del centre, un membre permanent de l’APV, un membre permanent de la Coordinadora d’Entitats, i de quatre membres més proposats per les entitats i elegits durant la Comissió de Seguiment.

A la Comissió de Seguiment, es procedeix a elegir els membres proposats per les entitats, que com que tenen un mandat de dos anys, cada any se’n renoven dos. Però, resulta que no totes les entitats tenen el mateix pes a l’hora de votar, ja que l’APV compta amb 7 vots, en lloc d’1 com tota la resta. A més, cal tenir en compte que les entitats filials de l’APV també voten com una entitat més.

Com podem comprovar, a causa d’aquest funcionament basat en la desigualtat, és pràcticament impossible que l’APV no controli la Comissió Gestora. I per tant, és impossible que des de dins del mateix funcionament, algun dia canviïn les coses.

 

2 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *