Per un Can Sanpere 100% públic i comunitari

Can Sanpere, el projecte de Gestió Comunitària en una antiga fàbrica de Premià de Mar, està en perill de desallotjament. Malgrat la consulta popular que legitima la seva continuïtat a través de l’expropiació, la desídia de l’Ajuntament es doblega al poder especulatiu de Núñez y Navarro. Premià a contrarellotge! Signa si vols un Premià Verd i un Can Sanpere 100% Públic!

Can SanpereCan Sanpere és una enorme fàbrica al bell mig de Premià de Mar. En els darrers anys ha esdevingut un camp de batalla entre dos models. Per una banda el propietari Núñez y Navarro pretén dur a terme una operació especulativa. Per altra, la Plataforma Can Sanpere 100% Públic, defensa aprofitar espai verd, preservar patrimoni arquitectònic i fer equipaments de gestió comunitària.

Fa gairebé 4 anys l’ocupació de la fàbrica va ser el pas definitiu per aturar-ne l’enderroc. En aquests anys Can Sanpere ha esdevingut un punt de trobada on el veïnat, de forma autoorganitzada, ha creat cultura, pensament crític, solidaritat, formació, oci, art, esport, compromís, educació i amistat, fent evident la necessitat d’espais per a la vida comunitària.

Enmig d’un litigi entre Núñez y Navarro i l’Ajuntament de Premià, que preveia espai verd i equipaments a Can Sanpere i que va ser finalment anul·lat, el 2014 va haver-hi una aposta perquè el futur de Can Sanpere es prengués per consulta popular. Es va dialogar, persuadir, argumentar, es va votar i es va guanyar. Dos anys després, l’expropiació no s’ha iniciat encara. Premià reclama el compliment del mandat popular.

Ara es troben en una cruïlla. El 13 de gener del 2017 a les 11:30h està previst el desallotjament. És el moment de decidir quin camí emprèn Premià de Mar. Oxigen o massificació? Bé comú o interessos privats? Pisos o espai verd? Equipaments públics o espai privatitzat? Creixement il·limitat o sostenibilitat? Verd o gris?

Can Sanpere en lluita!El desallotjament de l’experiència autogestionària pot comportar l’enderroc immediat i la destrucció del patrimoni històric, encarint i dificultant l’expropiació, i deixant un solar sense vida que tard o d’hora un govern decidirà requalificar.

Per aquest motiu, la Plataforma Can Sanpere ha iniciat una campanya amb dos objectius: Teixir xarxa i multiplicar-nos en la defensa de Can Sanpere, i exigir responsabilitats polítiques al municipi perquè actuïn immediatament. És a les seves mans dur a terme el mandat de la consulta, iniciar l’expropiació, aprovar la catalogació com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i aturar el desallotjament.

L’única lluita que es perd és la que s’abandona. Ara més que mai cal continuar treballant perquè Can Sanpere sigui 100% públic. Verd o gris? Des del barri del Guinardó, ho tenim molt clar. Volem un Premià verd, igual com volem un Guinardó verd i un món verd. I volem defensar el patrimoni històric i el seu ús comunitari, plantant cara als especuladors com Núñez y Navarro, que també ha fet molt mal al nostre barri.


Signa si vols un Premià Verd i un Can Sanpere 100% Públic!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *