Dilluns
23
Gener
2017
19h00

Gestió Comunitària cada cop més a la vista!

La Gestió Comunitària al Guinardó té dues cites. Dilluns 23 a les 19h, xerrada/debat de l’Observatori sobre la Gestió Comunitària dels Espais. I dimarts 24 a les 19h, Trobada de Grups i Entitats per una Gestió Comunitària al Mas Guinardó.

gestió comunitàriaL’impuls de la Gestió Comunitària al barri del Guinardó té dues cites importants aquesta propera setmana.

El dilluns 23 a les 19h, l’Observatori Social Guinardó-Can Baró, amb la col·laboració de grups i entitats que aposten per la Gestió Comunitària dels Espais, ens convida a reflexionar en una xerrada/debat al Mas Guinardó.

Vindran a compartir les seves experiències i coneixements sobre el tema en Guillem Domènech i en Xavi Serrà, de l’Ateneu Harmonia (Sant Andreu), i en Ferran Aguiló, de Can Batlló (Sants). A més, l’Anna Suñé i en Kim Linares, de #GuinardóVolEspais, també explicaran com estan anant les iniciatives promogudes per la Gestió Comunitària al nostre barri.

I l’endemà, el dimarts 24, també a les 19h al Mas Guinardó, ens trobarem tots els Grups i Entitats del barri que vàrem donar suport a la democratització del Casal. És l’hora d’exigir a l’Ajuntament que iniciï el procés al què es va comprometre.

El compromís de l’Ajuntament: iniciar al gener de 2017 un procés obert per canviar i millorar els mecanismes de gestió del Casal, i fer-lo més democràtic

A la darrera i convulsa Comissió de Seguiment del Mas Guinardó del 30 de novembre, va haver força enteniment en què els òrgans de gestió actuals han de canviar: cal eliminar privilegis i obrir la participació a tots els grups i entitats, tant del Mas Guinardó com de tot el barri. En el què no va haver tant consens fou en com.

La proposta de la Comissió Gestora, que es va anar construint a porta tancada i amb una lleugera participació consultiva, era de constituir petites comissions que tractessin punts específics detectats en una mena de DAFO, del què no vam tenir els resultats fins a la mateixa Comissió de Seguiment. Aquesta proposta no qüestiona el model actual, només pretén millorar-ne el funcionament.

La proposta de #GuinardóVolEspais és una proposta de democratització radical, basada en l’assemblearisme i en els diferents models de gestió comunitària que ja existeixen a Barcelona i que estan funcionant de meravella. La proposta de #GuinardóVolEspais sí qüestiona el model actual, i aposta per canviar-lo completament, eliminant els privilegis d’algunes entitats i obrint els mecanismes a la participació de tothom.

Finalment, es va decidir per aclamació popular no votar una nova Comissió Gestora, allargant el mandat de l’actual en funcions, mentre s’inicia un procés obert i participatiu per canviar d’arrel els mecanismes de gestió del Casal, i fer-lo més democràtic. Aquest procés, que podria acabar amb un nou Pla d’Usos del Casal, hauria de començar aquest mes de gener i durar uns sis mesos. Per ara, l’Ajuntament encara no ha convocat a ningú.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *