Què volem

Són molts els canvis que hi ha hagut al Guinardó en els darrers anys. La situació econòmica global ha perjudicat seriosament les condicions de vida de moltes persones del barri. Alhora però, ha fet revifar la solidaritat i la cooperació. Per sort, el barri està més viu que mai: es va mobilitzar davant les greus retallades a l’Hospital de Sant Pau, encara avui lluita per protegir patrimoni històric com Torre Garcini i de ben segur que ho farà davant futurs problemes que afectin a la gent del barri.

El teixit social i cultural s’ha vist potenciat per una nova onada de demandes i reivindicacions (eclosió 15M i de noves assemblees) que han fet rebrotar nous moviments, com ara plataformes veïnals, grups de suport mutu (en àmbit d’habitatge, laboral i sanitat) i fins i tot la creació de nous centres socials autogestionats.

Malgrat aquest teixit, al barri trobem la necessitat d’un espai on persones i col·lectius conflueixin i es gestionin de manera horitzontal. Un espai durador i essencialment obert i participatiu. A la ciutat tenim alguns exemples d’espais com el Casal de Barri Prosperitat, l’Ateneu Popular de Nou Barris, Can Batlló a Sants, el Pou de la Figuera i La Negreta a Ciutat Vella, o l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu, entre d’altres.

És per això que algunes veïnes i veïns del barri hem decidit crear una iniciativa per aconseguir un equipament cultural i popular gestionat per les mateixes persones que l’utilitzen. Un equipament entès com a:

  • Punt de trobada per a persones i col·lectius del barri
  • Lloc on tenir-hi cabuda activitats socials i culturals
  • Autogestionat per les mateixes persones usuàries